Lidt om mig

Mit billede
Jeg er en ung kvinde på 24 år, som for nyligt blev fanget i denne skønne kage verden. Jeg er ikke professionel, uddannet konditor eller det der ligner, men jeg elsker at hygge mig med kager, pyntning osv. Så der er helt sikkert ting jeg kan gøre bedre, mere rigtigt o.s.v. men dette er kun på hygge basis, og helt mit eget :) Jeg kan ikke love at det kun er kager det skal handle om, men det vil fortsat være i den søde ende ;-)

torsdag den 26. januar 2012

Hjemmelavet fondant

Som tidligere skrevet har jeg fra begyndelsen fundet stor inspiration hos KageMor og hun "lærte" mig også at lave hjemmelavet fondant.
Jeg tror ikke at den hjemmelavede variant nødvendigvis er bedre end den man køber, men tror derimod godt man kan spare lidt penge, og så kan jeg personligt godt li' når de ting jeg bruger er hjemmelavede og at jeg ved hvad der er i. :)

Opskrift kommer her:

15 Skumfiduser (jeg har størst succes med Haribo's som altid kan findes i Netto)
2 Spsk. Olie (bruger solsikke)
4 Spsk. Vand
Ca. 1 pakke flormelis (svært at sige med sikkerhed, men hellere brug lidt for lidt end for meget)
Evt. pastafarve

Fremgangsmåde:

Smelt skumfiduser med olie og vand i mikroovn.
De skal ikke have så lang tid, men lige til det ligner soft ice med klumper..
Den smeltede masse hældes i røremaskine (hvis man da har sådan en) og flormelis blandes i lidt af gangen.
Når massen ser nogenlunde sådan ud:
Er massen klar til æltning.

Når der skal æltes flormelis ind, er det vigtigt hele tiden at få det æltet godt ind, så den ikke ender med at blive for tør. Det er bedre at den er for klistret end for tør.

Når man er færdig med at ælte massen kommes den i en frysepose som skal lukkes tæt.




Der kan tilsættes farve, både når man starter med at blande flormelis i, eller når man ælter massen. Det bedste resultat opnås hvis den farvede masse får lov at ligge og trække et par dage i et tætlukket frysepose.

Opbevaring af fondant er ikke i køleskabet! -Det er fint rigeligt med et almindeligt køkkenskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar