Jeg ELSKER chokolade, og gerne i alverdens afskygninger.. Men jeg har en særlig plads i mit chokolade-hjerte til chokoladekage - Det er og bliver bare det bedste!
Denne opskrift har jeg altid brugt, og den fungerer hver gang.. *mums*
Opskrift på chokoladekage.
2 æg
300 g sukker
1 knsp. salt
1 tsk. vanille
150 g smør
250 g mel
2 tsk. bagepulver
2,5 dl. mælk
5 spsk kakao
½ plade hakket mørk chokolade (ca 125 g) -Mere eller mindre kan gøre det.
Ovnen forvarmes til 200 grader.
Æg og sukker piskes godt (ca 5 min)
Vanille, salt og smør piskes i.
Mel og bagepulver blandes, og hældes skiftevis med mælken i dejen. -Det er vigtigt at her ikke piskes for meget, og alternativt kan man vende melet i, fremfor at piske.
Kakao og den hakkede chokolade vendes i dejen.
Hæld dejen i en form (jeg bruger en 28 cm springform) og bag kagen i 30-40 min.
De sidste 10 min. kom jeg stanniol over så den ikke bliver for mørk.
Kagen smager skønt med is eller frisk frugt til! (eller begge dele) :-)
Jeg har også haft stor succes med at smøre den op med chokoladesmørcreme! -Det bliver den bestemt ikke dårligere af (men måske lidt mere syndig) ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar